Co zkvasí, to se nezkazí – to platí o mase, zelenině i ovoci. Není na světě kultury, jež by neměla přímou zkušenost s kvašenými potravinami. Korejské kimči. Japonské miso, kysané zelí. Sýr. Chléb. Pivo. V dokumentárním filmu „Fermentace čili proměna“ režiséra Jonathana Cianfrani se šéfkuchař  Edward Lee vydává na cestu kolem světa, aby zjistil, jak se starobylý proces fermentace používá v moderní kuchyni.

Ozvěny Food Film Fest pod záštitou Letiště Praha a Sdružení obcí a městských částí PAR se konaly v hodpůdce U Lasíků v Úněticích. Opět platilo – co na plátně, to v žaludku. Návštěvníci během projekce degustovali bohatě zfermentované menu. Hostem diskuse byl fermentační guru Vláďa Sojka z fermentarum.cz

Degustační menu: fermentovaný welcome drink, Fermentovaný sýr, kalábrijská nduja, domácím kysané zelím vs. obyčejné octové zelí, fermentovaný salám, kváskový chléb, kropidlák a miso pasta, Kim-či