V čem je stařené maso lepší než nestařené?

V čem je stařené maso lepší než nestařené?

Na Food Film Festivalu 2017 jsme natočili video ze série Kuchař ví pro Stream.cz. Zdenek Marcín z Pražského kulinářského institutu a Tomáš Pečinka od Steihnhousera vám ve videz prozradí, jaký je rozdíl mezi stařeným a nestařeným masem. Video je ke shlédnutí...
Pochutnejte si na mase před masopustem

Pochutnejte si na mase před masopustem

Další harvest je za námi, tedy sklizeň roku 2017. Stejně jako několik úspěšných festivalových akcí. Spíš trochu líně se rozbíhá rok 2018, ale Harvest Films nespí. Ozývají se. A kdo snad propásnul podzimní fiestu na Food Film Festu, v Národní technické knihovně a...
Zabijačku uvidíte i ochutnáte!

Zabijačku uvidíte i ochutnáte!

Dobrý řezník je ten, který zvířata miluje. Podle této na první pohled paradoxní zásady se řídí Karl Ludwig Schweisfurth, mistr řezník a bývalý výrobce masa formou, která mu umožňuje s dobrým svědomím prohlásit: Musíme zabíjet pro život, neboť díky životu jiných žijeme...
Velkou cenu LSFF 2017 získali termiti

Velkou cenu LSFF 2017 získali termiti

Velkou cenu LSFF 2017 spojenou s finanční odměnou 3 000 Eur získal český film „Svět podle termitů“ režiséra Jana Hoška, který koprodukovala Česká televize a Česká zemědělská univerzita. Během slavnostního vyhlášení byly předány ceny také dalším šesti filmům. Doc. Mgr....
Kinostan putuje do Radonic

Kinostan putuje do Radonic

Kinostan vyplouvá směr Radonice! 16. září 2017 zakotvíme na Němcově Farmě a pustíme filmy o zdravém papkání. Uvidíte třeba film Na obranu jídla, ale i další...
Zámek v Úholičkách otevřel své brány veřejnosti

Zámek v Úholičkách otevřel své brány veřejnosti

Dožínkové setkání na zámku Úholičky pořádali: Rodinná farma Jan Miller, rodinná farma Josef Ženíšek, rodinná farma Josef Rous, rodinná farma Václav Čtrnáctý, rodinná farma Václav Chlupatý, rodinná farma Petr Herink, rodinná farma Václav Kubelka, rodinná farma Miloslav...
Slow food youth roztančil LSFF 2014

Slow food youth roztančil LSFF 2014

V rámci doprovodného programu LSFF 2014 návštěvníci mohli ochutnat Preštíka na grilu, kterého naservírovala restaurace Zájezd a řeznictví Naše Maso. Se skupinou ZDROJOVNA jsme si mohli vyrobit šperky nebo doplňky z věcí a materiálů, které nejsou jen na jedno použití....