autor: admin5273 | Pro 27, 2019 | Harvest stories
autor: admin5273 | Pro 26, 2019 | Harvest stories
Ve dnech 4. – 8. listopadu 2018 se v Aule na České zemědělské univerzitě v Praze konal 9. ročník mezinárodního filmového festivalu Life Sciences Film Festival , který vyhlásily a spolupořádaly ČZU v Praze a spolek Harvest Films. Festival poté pokračoval 30. listopadu...
autor: admin5273 | Čvn 9, 2019 | Harvest stories
Na trase z Prahy na Šumavu, v polovině cesty mezi Strakonicemi a Pískem, funguje od poloviny února 2019 lahodná zastávka. Ve vesničce Kbelnice, 102 km od Prahy, provozuje Martin Jiskra rodinný Zájezdní hostinec U Jiskrů. Měli jsme tu radost natočit pro hostinec promo...
autor: admin5273 | Úno 21, 2019 | Harvest stories
Co zkvasí, to se nezkazí – to platí o mase, zelenině i ovoci. Není na světě kultury, jež by neměla přímou zkušenost s kvašenými potravinami. Korejské kimči. Japonské miso, kysané zelí. Sýr. Chléb. Pivo. V dokumentárním filmu „Fermentace čili proměna“ režiséra...
autor: admin5273 | Lis 1, 2018 | Harvest stories
Velkou cenu LSFF dotovanou 3000 Eury převzal americký režisér Jonathan Cianfrani za film „Fermentace čili proměna“. Šéfkuchař a popularizátor gastronomie Edward Lee během své cesty kolem světa za výrobci fermentovaných potravin zjišťuje, že kvašené potraviny kolují v...
autor: admin5273 | Dub 26, 2018 | Harvest stories
Na Food Film Festivalu 2017 jsme natočili video ze série Kuchař ví pro Stream.cz. Zdenek Marcín z Pražského kulinářského institutu a Tomáš Pečinka od Steihnhousera vám ve videz prozradí, jaký je rozdíl mezi stařeným a nestařeným masem. Video je ke shlédnutí...
autor: admin5273 | Led 8, 2018 | Harvest stories
Další harvest je za námi, tedy sklizeň roku 2017. Stejně jako několik úspěšných festivalových akcí. Spíš trochu líně se rozbíhá rok 2018, ale Harvest Films nespí. Ozývají se. A kdo snad propásnul podzimní fiestu na Food Film Festu, v Národní technické...
autor: admin5273 | Led 8, 2018 | Harvest stories
Dobrý řezník je ten, který zvířata miluje. Podle této na první pohled paradoxní zásady se řídí Karl Ludwig Schweisfurth, mistr řezník a bývalý výrobce masa formou, která mu umožňuje s dobrým svědomím prohlásit: Musíme zabíjet pro život, neboť díky životu jiných žijeme...
autor: admin5273 | Říj 29, 2017 | Harvest stories
Food Film Fest v Národní technické knihovně v Praze 6 spojil filmy, diskuse a degustace. Prezentaci filmů odstartoval v 9:30 v Galerii NTK film Kafe (bez cigara), který seznámil diváky s různými způsoby zpracování a pražení kávy. Návštěvníci, kteří se přesunuli do...
autor: admin5273 | Říj 25, 2017 | Harvest stories
Velkou cenu LSFF 2017 spojenou s finanční odměnou 3 000 Eur získal český film „Svět podle termitů“ režiséra Jana Hoška, který koprodukovala Česká televize a Česká zemědělská univerzita. Během slavnostního vyhlášení byly předány ceny také dalším šesti filmům. Doc. Mgr....